Vondellaan 44B • 3521 GH Utrecht

Voor wie?

Helaas gaat een zwangerschap (of de wens daartoe) of het jonge ouderschap niet altijd gepaard met een roze wolk.

Het kan zwaar zijn òm te gaan met de gevoelens rondom een zwangerschap(swens): soms lukt het niet direct om zwanger te worden, terwijl de wens zo groot is. Een zwangerschap kan met klachten of zorgen gepaard gaan waardoor het moeilijk is ervan te genieten. Er kunnen angsten ontstaan met het oog op het aanstaande ouderschap. Een deel daarvan wordt beïnvloed door de zwangerschapshormonen, maar ook oude, belemmerende patronen kunnen opspelen in deze kwetsbare periode.

De laatste periode van een zwangerschap kan gepaard kan met angstige gedachten over de aankomende bevalling. Helaas kunnen ook na de bevalling angst- en stressklachten blijven bestaan die de periode erna negatief kleuren.

Na de geboorte van je kindje lijkt het vaak alsof je wordt geleefd. Al je energie gaat naar het volbrengen van deze nieuwe “taak”. Vaak gaat het met verliefde gevoelens gepaard, waardoor het als vanzelf gaat, maar helaas is dit niet altijd het geval. Je kunt worstelen met jezelf in je nieuwe rol: als moeder, als partner; en wat later ook weer als vriendin, als werknemer. Het vraagt veel van je om alles weer op de rit te krijgen.

Wanneer er sprake is van vroeggeboorte en/of zorgen om de gezondheid van je baby kan door voortdurende angst en onzekerheid dit alles nog meer onder druk komen te staan.